Проф. Румяна Коларова: Слави извади Антоанета Стефанова, за да измие срама

БНТ
share

Слави извади Антоанета Стефанова, за да измие срама. Ако за БСП и ГЕРБ имат щети от изборите, то за трите протестни партии има щети от малкото прекарано време в парламента. Само ДПС излизат от това НС без щети, а и ще са печеливши, ако открият още повече секции извън България. Това заяви пред БНТ политологът проф. Румяна Коларова. 

"За ГЕРБ и ДПС е важно да запазят тези си проценти, както и малко да увеличат резултата си. Слави иска втори мач. Сега той отказа да прави управление с 51 души, като за решенията трябваше да търси Нинова и Доган", коментира социологът Андрей Райчев. 

Номинираната от Слави за премиер Антоанета Стефанова: Дължа много на Васил Божков

"Малко време ще отнеме на хората да разберат какви нелепости се изговориха в НС. Слави трифонов заяви, че ще управлява, само ако не зависи от някого", каза проф. Коларова. 

"И да има избори през юли, трябва да се знае, че никой няма да има лукса на мнозинство. Какво трябва да се случи? Да закриваме страната ли?", попита Райчев.

Кадър: БНТ

"Ясно е, че Радев ще иска да забави малко мандатите, от което вече носи щети", коментира политологът. 

"Третият мандат ще отиде при БСП. Радев разчита не техните гласове и ще бъде обида, ако не даде мандата на тях. Ако Нинова състави правителството, ще поучи своето унижение", завърши Андрей Райчев. 

Водещи новини

Още новини