Тошко Йорданов: Джипко Бибитков днес не дойде в парламента – за пореден път

Булфото (архив)
share

Страхливецът Борисов днес не дойде – за пореден път. Шофьорчето Борисов днес не дойде – за пореден път. Джипко Бибитков днес не дойде в парламента – за пореден път. Това заяви от трибуната на Народното събрание зам.-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

Повод за думите му беше отсъствието на премиера в оставка Бойко Борисов, чието изслушване беше гласувано от Народното събрание вчера, но след това се оказа осуетено, тъй като лидерът на ГЕРБ излезе в отпуск.

Манолова предложи проекторешение, с което премиерът да бъде извикан да се яви пред депутатите на 21 април.

С бурни аплодисменти новият парламент гласува оставката на "Борисов 3"

Предлагам докладването на премиера Бойко Методиев Борисов да се включи като точка 1 от програмата на Народното събрание за вторник, 20 април, 2021 г. Защото е Народно събрание - актовете са задължителни за премиера. Предлагам парламентът да задължи премиера Борисов да се яви тук и да докладва! Има нов парламент и ново ръководство - гаврата с парламента ще спре и вие няма да опазите Борисов, той ще се яви тук!, заяви Манолова.

Нейното предложение предизвика горещ дебат и реакции от ГЕРБ.

,,От тази трибуна видяхме как умира българската демокрация'', заяви Георг Георгиев от ГЕРБ.

Депутатите ще проверяват кабинета "Борисов 3", ГЕРБ: Стига с това шоу!

Лъчезар Иванов пък видя "злоба, жлъч и мъст" в думите на Мая Манолова.

Днес се оказа, че Бистришкият тигър е един най-обикновен страхлив заек от Банкя, заяви Филип Станев от "Има такъв народ".

Водещи новини

Още новини