Каракачанов разкри своята версия за руските шпиони

Булфото, архив
share

Явно някой дава информация на САЩ, която е доста изкривена. Това заяви вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов по повод доклада на Държавния департамент на САЩ.

Той не приема констатациите за полицейско насилие по време на антиправителствените протести и за отношението на България със Северна Македония. В ефира на БНТ Каракачанов потвърди информация от доклада, че е „подал жалба до главния прокурор, че има две сепаратиски организации“ у нас. Той отново заяви мнението си, че езикът на омраза в Северна Македония трябва да спре. 

 „Политиците в Македония да спрат с провокация. Двама съветници на заплата при македонския премиер, които се вадят ръководители на словенско НПО, пишат доклади, които пишат, че в България няма българи. Това е скандалното. На снимка се вижда маса, на която са седнали тези двама, шефовете на македонските служби и македонският премиер. Северна Македония чука на вратата на ЕС, не ние“, коментира Каракачанов.

Икономист: Байовци, зад океана - да се уважаваме. Поне малко

По думите му в Скопие ще утихнат, за да изчакат резултата от изборите у нас. Лидерът на ВМРО обаче напомни, че у нас има политическо съгласие, че не трябва да се прави компромис с българските интереси. И добави, че това е „с изключение на 2-3 партии, които са готови да свалят гащите само и само някой да ги потупа по рамото“.  

И още, вицепремиерът заговори, че няма как отвън да ни се наложи джендър идеологията.

„Половете са два, няма родител 1 и родител 2, има „моето момче“ и „моето момиче“, настоя той.

Каракачанов изтъкна, че защитата на семейните ценности е приоритет за ВМРО.

За шпионския скандал с Русия вицепремиерът заяви, че „шпионажът е стар занаят“.

„Някой се опитва да ни научи тайните. В последните 4 години българската армия започна процес на модернизация. Някой се опитва да научи какво точно правим и как“, коментира министърът на отбраната.

Водещи новини

Още новини