ГЕРБ отново не повика Борисов и Фандъкова в НС по случая с починалото от токов удар момче

Булфото (архив)
share

Управляващите от парламентарната група на ГЕРБ отново отказаха да извикат премиера Бойко Борисов и столичния кмет Йорданка Фандъкова, за да докладват пред народните представители случая с починалото след токов удар 16-годишно момче в София.

Днес ГЕРБ отново подложи на гласуване предложението на БСП за такова изслушване, но отказа да го приеме. Тази сутрин водещият заседанието Емил Христов обяви, че предлага да има такова изслушване, което да е 5 т. в дневния ред, без да уточни, че става въпрос за предложението на опозицията.

БСП: Борисов и Фандъкова да обяснят за смъртта на детето

Малко преди гласуването се чу как депутати от ПГ на ГЕРБ викат на колегите си "Против". След отказа социалистите пък отвърнаха с "Оставка".

Искането е на БСП, но бе отхвърлено след скандал в сряда. Тогава социалистите поискаха оставката на столичния кмет с мотив, че не може институциите да си прехвърлят отговорността. Последва извънредна пресконференция в общината, на която бе обявено, че отговорни са ЧЕЗ и администрацията на район "Триадица".

Йорданка Фандъкова: Кабелът, убил 16-годишния Людмил, е бил напълно незаконен

Премиерът не е идвал в парламента от април м.г., когато докладва за мерките срещу разпространението на коронавируса. Депутатите от БСП са искали да бъде изслушан по различни теми, но колегите им от ГЕРБ са отказвали, което е било причина за скандали.

Водещи новини

Още новини