Христо Терзийски с коментар за наказанието, което ще получим заради джиповете на МВР

share

Вътрешният министър Христо Терзийски коментира пред журналисти има ли развитие по случая с ОЛАФ и поръчката на джиповете за МВР.

Официална информация постъпила в МВР няма. Запознат съм с официалното изявление на директора на ОЛАФ. Моят личен прочит, е искали сме за определената и договорена сума да купим най-добрите автомобили на възможно най- добрата цена. Процедурата знае кога започна и кога завършва.

Наказание, което най-вероятно ще ни бъде наложено е заради това, че са променени техническите изисквания към по-нисък клас автомобили, коментира министър Терзийски.

Терзийски си спомни, че в средата на февруари 2017 (тогава като началник на националната полиция), в мандата на служебното правителство , било взето решение че спецификациите на колите трябва да бъдат занижени.
Предни дни, в рамките на разследването Терзийски получил писмо, с което прокуратурата иска всички материали по слуачая. Текат разпити на служители на МВР.

Искахме да купим 350 коли от най-висок клас и да са почти еднакви с тези на Гранична полиция, обясни казуса Терзийски. Съвет към тогавашния министър, обаче, взел решение да бъдат занижени критериите, "за да спестим средства на ЕС, от които никой нямаше нужда да бъдат спестени".

ГЕРБ с позиция за разследването на ОЛАФ по обществената поръчка за МВР

МВР си свърши работата по случая, отговори Терзийски на въпрос по случая със сина на президента. Колегите все още работят по случая. Не мога да коментира лица, които подлежат на специална защита, коментира още вътрешният министър.

Водещи новини

Още новини