Йорданка Фандъкова няма да сяда в стола на Миро Найденов

share
Министерството на земеделието няма да сменя сградата си със Столичната община, каквато идея имаше наскоро.
 
Това заяви пред журналисти земеделският министър Мирослав Найденов. Оказало се, че това ще е много скъпо преместване, обясни той.

През март 2011 г. премиерът Борисов обяви, че Столична община и земеделското министерство ще си разменят сградите. Тогава той призна, че имал такава идея още докато бил кмет на София.

Според него най-хубавите сгради винаги са на кмета и затова най-интересната в архитектурно отношение сграда в София ще стане кметство. Министерството на земеделието и храните пък ще се настани на "Московска" 33.

Министър Найденов обяви намeренията на кабинета Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури да се измести във Варна, а Изпълнителната агенция по лозата и виното  - да работи в Плевен.

"Ще се търсят стимули за преместване на държавните служители от тези структури, а тези, които не искат да се местят, ще получат обезщетение при освобождаването им", каза Найденов.  В двете агенции работят общо 150 служители.

По-рано днес финансовият министър Симеон Дянков поясни, че всичките 20 агенции ще бъдат разпръснати из България. Преместването ще бъде на етапи, като първият започва през септември, а вторият ще бъде през април 2013 година.

Водещи новини

Още новини