Вицепремиерът Николова се дегизира, дебне за нарушения по хотелите

Министерство на туризма
share

Най-важно е да запазим живота на хората. 22 ч. е крайният час, до който могат да работят ресторантите в хотелите. към момента Очакваме да има още резервации. В Боровец, Банско и Пампорово вече има туристи. Очакваме още резервации. Това каза вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова.

"Ще предложа на Щаба да има възможност на Нова година часът да бъде удължен до 00 ч. Предложението на бранша е поне до 00.30 ч. да могат да празнуват. Мисля, че и така ще е по-хигиенично вместо да се разхождат и събират по стаите. Това зависи от допълнителни обсъждания с премиера и Щаба", разкри пред бТВ тя.

Вицепремиерът Николова в Боровец: Празниците показаха, че бизнесът е дисциплиниран

Николова каза, че е събрала идеите на бранша, но на този етап отстъпки не се предвиждат. Тя ще говори с правителството само за удължаване на работното време.

"С едно спортно яке, качулка и с маска бях таен клиент във Велинград. Бизнесът не си позволява нарушения", коментира още тя.

Марияна Николова каза още, че трябва да се спазват всички мерки. Увери, че няма да се допускат тайни купони. 

"Ако има такива сигнали, те да бъдат изпращани своевременно. Бизнесът е гъвкав. В СПА пакетите има намаляване на цените. Не се допускат програми и тържества. Планинският туризъм е много полезен. Предлагат се отлични условия. Изцяло разчитаме на вътрешния туризъм", подчерта също Николова.

България разчита обаче и на туристи от съседните държави.

Междувременно Марияна Николова каза, че е готова да се ваксинира срещу COVID-19 публично. 

Водещи новини

Още новини