БНР защити Силвия Великова от нападките на евродепутата Александър Йорданов

Булфото, архив
share

Журналистите в програма „Хоризонт“ на БНР не задават удобни въпроси и не работят с „опорни точици“. Верни сме на слушателите си, а не на силните на деня. Нашият стил е смелата и свободна журналистика, а коректив ни е единствено истината. Това се казва в позиция на редколегията на "Хоризонт", която идва след критиките на евродепутата Александър Йорданов към водещата на "Политически НЕкоректно" Силвия Великова.

БНР не приема опитите на Александър Йорданов да дискредитира журналиста. От националното радио напомнят, че ролята на журналистите не е да оставят госта да води "ПР-ски монолози в ефир". 

Александър Йорданов за Силвия Великова: Поведението ѝ е на махленска клюкарка

"На него и на всички, които смятат, че медиите трябва да са послушни и късогледи, напомняме, че макар и на 111-то място по свобода на словото, българската журналистика е кучето-пазач на обществения интерес, а у нас той все по-рядко съвпада с политическия", се казва още в позицията на БНР. Редколегията на програма „Хоризонт“.

Обвиненията на Александър Йорданов към Великова бяха отправени във фейсбук вчера. След острата реакция срещу думите му обаче изтри поста си. По-късно остави само лаконичния коментар, че няма безгрешни политици, но и няма безгрешни журналисти.

Водещи новини

Още новини