Бившият шеф на кабинета на Радев разкри къде са се разминали двамата и командва ли Десислава Радева на "Дондуков" 2

Кадър - Нова телевизия
share

Получих безценен опит и успях да прокарам някои от моите виждания, но очевидно имахме разминавания за стила на работа с президента. Аз съм политолог и виждам по различен начин нещата от военните, които са в кабинета на държавния глава. Моята гледна точка е, че съм подал оставка, а не че съм бил уволнен. За мен темата е приключена. Имахме разминавания по отношения на политиката, която се водеше.

Това каза в предаването "Неделята" по NOVA бившият началник на кабинета на президента Румен Радев - политологът Калоян Методиев, който подаде оставка от заемания пост, но от Президенството обявиха, че е бил уволнен.

Шефът на кабинета на президента напусна поста си

"Никога не съм имал лични срещи и контакти с Десислава Радева. Не искам да влизам в кухненската работа и да коментирам дали тя командва парада, не е и моя работа. За мен не е така. От БСП не са водили разговори с мен по никакъв начин, камо ли да ставам министър. Политическата ситуация в момента е в сферата на спекулациите. Всеки се опитва да сглоби някакви коалиции, но трябва да изчакаме да минат предизборната кампания и самите избори. Хората трябва да се произнесат", каза още Методиев.

Бившият началник на кабинета на Радев: Подадох си оставката и засегнах егото му

"За мен резолюцията на ЕП бе подкрепа за Борисов. Направи му се кръвопреливане. Някои пропагандни медии обявиха, че Борисов е разклатен, но това не е така. Цялата ЕНП се строи зад него и го подкрепи. Елена Йончева бе основен мотор на тази резолюция. В нея има крайно неприятни неща. Говоря за Истанбулската конвенция и ОМО "Илинден". По тези теми българското общество се е произнесло категорично. Йончева влезе в безпринципни коалиции в ЕП заради тази резолюция и сега всички ни се смеят, че България отстъпва от позициите си", коментира политологът приетата преди дни резолюция на ЕП за България.

В БСП си избраха ИБ и осъдиха резолюцията на ЕП за Истанбулската конвенция и ОМО "Илинден"

Водещи новини

Още новини