Кабинетът слага край на строежите в базата на НСА

Булфото
share

Правителството слага край на строежите в спортната база на НСА „Васил Левски” в Несебър, като обявява обекта за национално значим. Това решение ще вземат министрите на днешното си заседание, съобщава "Монитор".

С него кабинетът гарантира запазване целостта на базата и регламентира възможността за ползването й от студенти за обучение по всички видове водни спортове. Предотвратява се извършването на дейности, възпрепятстващи осъществяването на учебния процес в академията.

Спортната база е уникален комплекс от 85 декара за изучаване на морски видове спорт, без аналог в подобни учебни заведения по света. Ежегодно около 1500 студенти от НСА преминават 14-дневен курс, изучавайки плуване, гребане, кану-каяк, водни ски, ветроходство, подготовка на водни спасители и спортни аниматори. До решението на кабинета се стигна след скандала със строителството на хотелски комплекс и студентския протест миналата седмица. Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова разпореди незабавни проверки и замразяване на строителните дейности, за да се даде време на съда да докаже има ли нарушения при реституирането на имотите.

Водещи новини

Още новини