40 дни протести, блокадите остават

Булфото, архив
share

Блокадите в София остават и през днешния ден. Три са ключовите места, на които има поставени палатки - Орлов мост, Ректората и Триъгълника на властта. Въпреки лошото време през последните дни, протестиращите не се отказаха от стоенето в центъра на столицата като знак на гражданско недоволство. 

Очаква се днес да се проведе 40-ия ден на антиправителствените демонстрации. Основните искания остават оставка на кабинета и на главния прокурор. А за днес се обмислят нови действия в тактиката на демонстрантите. Те се заканиха, че ще има изненади.

Роми заживяха на "Орлов мост" при протестиращите

Протестиращите настояват още и за смяна на политическия модел. 

Те обаче не приемат предложението на премиера Бойко Борисов за нова Конституция и изменения в съдебната система. Министър-председателят направи важно видеообращение, в което се обяви за рестарт на системата. Борисов обяви и в какъв случай би се оттеглил от поста.

"Време е за отговорност и решителност. Време е не само за смяна на политическата система, а за рестарт на държавата", обяви той.

Това обаче не успя да убеди водещата сила на протеста - Отровното трио, независимо че и в техните първоначално обявени искания беше свикване на Велико народно събрание. 

Водещи новини

Още новини