Александър Ненков: БСП изпада в нелепа ситуация

share

Александър Ненков от ГЕРБ коментира в сутрешния блок на БНТ извънредното заседание на парламента.

БСП изпада в нелепа ситуация с тези две точки на дневния ред на извънредното заседание, каза той.

Парламентът заседава извънредно

Припомняме, двете точки на програмата на НС са:

1.Проект на решение за внасяне на законопроект за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2020 г. с оглед необходимите мерки за преодоляване на кризата от пандемията на Covid-19

2. Изслушване по чл. 113 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание на министър-председателя на Република България Бойко Борисов и на министъра на вътрешните работи Христо Терзийски за насилието, упражнено върху граждани и журналисти по време на Националната конфереция на ПП ГЕРБ, проведена на 5 август 2020 г. в гр. София, Тех Парк (Вносители: Корнелия Нинова, и група народни представители, 6.8.2020 г.).

Не може парламентът да бъде разследващ орган, посочи Ненков.

"Съжалявам колегите, че защитават един такъв правен абсурд. Ние април месец актуализирахме бюджета, това се забрави", припомни Ненков.

По думите му, рамката на бюджета, която е заложена през месец април, се спазвала стриктно до този момент. 

"Кредит държавата до този момент не е взимала", отсече народният представител.

"В самата тяхна партия няма внесен вече осем месеца бюджет от Корнелия Нинова, а сега искат актуализация на държавния бюджет", коментира Ненков.

Моята цел днес е да представя нашата позиция. БСП искат да превърнат парламента в някаква арена на вътрешнополитически борби, каза Ненков.

Водещи новини

Още новини