Андрей Новаков: Смутен съм от агресията над журналист на събранието на ГЕРБ

БТВ
share

Вчера не бях организатор, а участник във форума. Съжалявам за агресията над журналистите. Ако бях там това нямаше да се случи. Това заяви в сутрешния блок на БТВ евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков по повод вчерашната агресия от провокатори към журналист. 

"Това е национална конференция, която всяка партия прави. Щеше да е провокация, ако бяхме направили форума на Орлов мост", каза още той. 

Проговориха потърпевшите журналисти от агресия на провокаторите около форума на ГЕРБ

"Ние не сме охранителна фирма, в цената на наема беше и охраната. Събитието не беше направено на място за провокация, там не се е протестирало. Очаквахме да дойде такава група, но не и че ще има инциденти. Организаторът има отношение, но в конкретния случай всичко е поверено на охранителите", разкри Новаков. 

"Изпитвам физическа непоносимост, всеки път когато някой посяга жена. Нито един от достойните хора на събитието не би дал нареждане да се блъскат жени и журналисти пред 100 камери, които го снимат", коментира евродепутатът.

Пиарът на ГЕРБ: Провокираха ни, за да обвинят ГЕРБ, че бие "мирните протестиращи"

"Аз не познавам тези провокатори, никой не е давал заповеди да се блъскат жени. И протестиращи минаваха през огражденията, явно организацията не е била достатъчна. Не е имало умисъл", разкри Андрей Новаков. 

"Смутен съм от това, което се случи. Не разпознавам хората от видеата, които посягат. Дано полицията ги хване, за да видим кои са", допълни евродепутатът. 

"От думите на Борисов разбрах, че не е вкопчен във властта", разкри Новаков. 

Борисов с признание: Не искам да съм разединител, мога и да си тръгна

"На премиера му тежи да вижда полицията да дели българи от българи. Ако се стигне до оставка, това ще се реши на Коалиционен съвет.  Но това не е човек, който лесно може да се замени", коментира Андрей Новаков и заяви, че за Европа и света протестите са нещо нормално: 

"400 са били разрешителните за протести в Брюксел пред изминалата година", каза той.  

Водещи новини

Още новини