СДС също застана зад правителството, иска дясно управление

Булфото, архив
share

Лидерът на СДС Румен Христов потвърди подкрепата си за ГЕРБ и управлението. Той бе сред тези, които говориха на Националната конференция на ГЕРБ днес в „София Тех Парк“.

Христов се изказа резервирано за възможността служебно правителство да застане на чело на страната. Той призова да се спазват демократичните принципи на управлението и да се изчака до редовните парламентарни избори. СДС даде заявка за бъдеща коалиция с ГЕРБ.

Борисов с признание: Не искам да съм разединител, мога и да си тръгна

„Нека има избори, които съм убеден, че ще бъдат спечелени от десницата. Перспективата пред България е отново дясно управление”, категоричен бе Румен Христов.

ГЕРБ и СДС се явиха заедно на последните местни избори преди година. Тяхното обединение бе решаващо за победата на Йорданка Фандъкова в София.

Провелата се днес конференция на ГЕРБ не беше само с партийци, но и с представители от изпълнителната и законодателната власт. Тук бяха и коалиционнните партньори - Валери Симеонов и Красимир Каракачанов. Въпреки че Борисов не даде категоричен отговор дали ще подаде оставка, от изказването му може да се смята, че той е готов да се оттегли от премиерския пост, но упралвението да се запази. Стана ясно, че разговорите вътре в коалицията ще продължат.

Водещи новини

Още новини