Депутат от ГЕРБ шокиран от посегателството срещу възрастна жена на протеста

Кадър: Нова ТВ
share

Напрежение избухна тази сутрин на Орлов мост, където група протестиращи разпънаха палатки и блокираха движението. Един от демонстраторите - Петър Кърджилов, който бе пиар на бившия кмет на район "Младост" Десислава Иванчева, посегна към възрастна жена. Тя бе дошла на място, за да потърси сметка на протестиращите защо си позволяват своеволия. След физическата саморазправа, Кърджилов бе задържан от полицията. 

Грозната сцена веднага възмути всички. Реакция имаше и от депутата от ГЕРБ Александър Ненков. 

Ето какво написа той във фейсбук: 

"Не може да не уважаваш чуждото мнение и да искаш да “ремонтираш държавата”, а още повече да се представяш за каквото и да е алтернатива. Мисля, че е крайно неприемливо това което се случва в града. Има закони и те трябва да се спазват. Нали “уж” за правова държава се борим. И аз съм бил на много протести, но никога не съм си позволявал такова своеволие още повече да е за сметка на други граждани и да налагам своята воля чрез сила".

Провокация на Орлов мост! Задържаха мъж, посегнал на жена с патерица

Междувременно в София има въведени алтернативни маршрути за движение. Трафикът в столицата е сериозен. Очаква се да има по-големи проблеми в късния следобед, когато много хора от столицата ще тръгнат на път. Полицията призова за запазване на добрия тон, но се опасява от спречквания между протестиращи и шофьорите. 

Водещи новини

Още новини