Румен Радев: Властта остава глуха

Булфото (архив)
share

Президентът Румен Радев излезе при протестиращите, които са се събрали пред Министерски съвет, за да коментира министерските рокади в кабинета. Той се ръкува със събралите се хора.

„Здравейте, българи. Днес в съдбоносния за родината ден, се обръщам към вас. 15-ти ден площадите са пълни с надежда и непримиримост. Хиляди хора протестират по улиците на всички големи градове на България и в цяла Европа“, започна държавният глава.

15-ти поред антиправителствен протест в София

„Плакатите ви казват много истини. Истини, за които властта остава го, законност и справедливост обедини всички поколения. България излезе от психозата на пропагандата и светът отправи поглед към България. Протестът не се поддаде на провокациите. Вие не се изплашихте от заплахите, обидите и провокациите. Вие заедно веете трибагреника. Никога преди това българите не са били толкова единни в целта си да си отвоювате държавата от мафията“, заяви Румен Радев.

„Протестът иска оставката на цялото правителство и на главния прокурор. Властта обаче отново е глуха и не чува хората. Тя говори за някакъв ремонт на кабинета. Надяват се, че летните отпуски и умората ще ви разколебаят. Ако ви погледнат в очите обаче ще разберат, че това няма да стане“, посочи президентът.

"Нужен ни е нов парламент и да отворим пътя за конституционна реформа", каза президентът Румен Радев пред протестиращите.

Според него думата „Заедно“ е ключът към успеха, пътят е дълъг, но си струва, защото залогът е България и всички протестиращи пишат историята на страната ни. „Пожелавам ви успех и непримиримост“, допълни той. "Мутри вън!", завърши дтржавния глава на България.

Водещи новини

Още новини