Калин Вельов: Правителството не трябва да подава оставка

Novini.bg
share

Не мисля, че исканията на протестиращите са синхрознирани и организирани в някаква конкретика, но много голяма част от исканията им са основателни. Това каза на влизане в парламента музикантът Калин Вельов, който от миналата седмица е депутат от ГЕРБ, предаде репортер на Novini.bg.

Аз лично имам много колеги - артисти и музиканти, които са на лощада и са активни в социалните мрежи. Те трябва да бъдат чути и да бъдат предиприети конкретни мерки, които те да усетят, защото нашият сектор от пет месеца не работи. Бяха взети мерки, но те не са достатъчни. Има много неща, които трябва да се свършат. Искрено се надявам, че за времето, през което съм в парламента, ще усопея да помогна на моята гилдия, заяви Вельов.

Гласуват вота на недоверие, протест и днес пред парламента

Това не може да стане през оставка на правителството, защото, за да мога да работя с колегите си депутати върху мерки и закони, заедно с Министерството на културата, това правителство трябва да продължи да съществува до март месец. Затова моята лична кауза е да се опитам да подобря нещо за моята гилдия, каза още Калин Вельов.

Водещи новини

Още новини