Вотът на недоверие ще бъде гласуван утре

Булфото
share

На извънредно заседание утре от 11.30 ч. ще бъде гласуван вотът на недоверие към правителството на Бойко Борисов. Темата е провал на политиките за справяне с корупцията.

Освен БСП и ДПС не се очертава друга политическа сила, която да подкрепи искането за оставка на кабинета. Така по всяка вероятност вотът ще бъде неуспешен.

Томислав Дончев: Не е най-важно да спечелиш войната, най-важно е да организираш мира

Въпреки че не липсваха остри реплики и всеобща превъзбуда в пленарната зала, днешният дебат по вота на недоверие премина вяло. Около 2 часа управляващи и опозиция изтъкваха тезите си "за" и "против" оставката на кабинета. От БСП изброиха някои от последните скандали в държавата, като споменаха и протестите на гражданите.

 

От ГЕРБ обаче бяха категорични, че левицата няма право да говори за корупция, като се има предвид, че преди години именно нейният лидер Корнелия Нинова е напуснала министерски пост заради съмнения за корупция. Управляващите бяха и категорични, че БСП не е готова да поеме управлението, а и няма моралното право. Социалистите бяха предупредени да не се залъгват с протестите, защото не са желани от хората на улицата.

Водещи новини

Още новини