Българският волейбол застана зад Бойко Борисов

БВФ
share

Българската федерация по волейбол изразява пълната си подкрепа към Правителството на Република България. През последните няколко години България бе домакин на двата най-големи спортни форума във волейбола съвместно с Италия – Европейското първенство през 2015 година и Световния шампионат през 2018 г. Освен тях нашата страна приема и турнири от Лигата на нациите. Това се казва в позиция на федерацията във връзка с исканията за оставка на премиера Борисов.

Ето цялата позиция:

"Не бива да забравяме, че бяхме домакини и на Олимпийска квалификация през 2019 г., когато съвсем малко не ни достигна да спечелим визите за Олимпиадата в Токио. Всичко това нямаше да бъде възможно без подкрепата на г-н Бойко Борисов и неговия екип.

Красен Кралев: Свидетели сме на опит за държавен преврат с рекламно лице злобният опозиционер Румен Радев

За организацията на двата най-големи форума Българската федерация по-волейбол получи многобройни поздравления, целият волейболен свят впери очи в нашата страна. Всеки състезател знае колко важен е домакинският фактор в спорт като нашия, където всяка точка е от значение. Всички ние сме благодарни за това, че нашите момчета играят мачовете си на родна земя и имат подкрепата на невероятната българска публика.

Изказваме благодарността си към кабинета на г-н Борисов и за инвестициите, които се правят в спортна инфраструктура. Без добра спортна база домакинствата на тези форуми нямаше да бъдат възможни.

Залите са ни нужни, за да могат децата ни да практикуват любимия си спорт и да растат здрави. Сигурни сме, че нашето добро сътрудничество ще продължи и в бъдеще".

Водещи новини

Още новини