Борисов повози червен кмет в джипа преди първата копка за нов мост в Троян

Министерски съвет
share

Премиерът Бойко Борисов направи първата копка за изграждането на транспортен мост над река Осъм в Троян. Заедно с Борисов е вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов, зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков, вътрешният министър Младен Маринов и кметът на града Донка Михайлова. 

"В района има красив Троянски манастир, минерална бани, римски път", разкри Борисов. 

Борисов ще направи първа копка за изграждането на мост над река Осъм

"Този мост е от изключителна важност за жителите на Троян, той ще изнесе транзитния трафик. Мостът е първият етап от един по-голям проект. Този мост е една предпоставка да отидем по-бързо към целогодишен достъп за Троянския проход", каза кметът на града. 

Мостът над река Осъм в Троян ще е дълъг 42,5 км. Срокът за построяването е 1 година, а стойността на проекта 2.5 млн. лв. 

"Вчера отпуснахме 2.6 млн. лв. за третата клетка на депото за отпадъци. Скоро ще се преведат по сметката на общината. Всички обществени сгради в Троян, заедно с 10 блока ще бъдат санирани. Троянският манастир пък е едно от най-красивите места на света. Браво на кмета, продължавайте нататък", разкри Бойко Борисов. 

"Моите се сърдят, че хваля кметове на БСП.  Когато кметът е готин, не мога да си изкривя душата. Тогава и държавата не му пречи", обърна се Борисов към Донка Михайлова. "Кметовете работим за хората", заяви пък тя в джипа на премиера. 

В джипката Донка Михайлова каза: "Не ми се е случвало досега да навигирам премиер", а той и отвърна: “Сигурно не ти се е случвало и да те вози".

Освен това Борисов инспектира пожарната в Троян и инсталация за предварително третиране на битови отпадъци и компостираща инсталация за разделно събрани биоразградими и/или зелени отпадъци. 

Действащото депо е сред първите в страната, изградени по новите изисквания. Състои се от три клетки, като третата не е изградена, а към 2018 г. капацитетът на клетки 1 и 2 е изчерпан. Финансовият ресурс ще осигури безпроблемното депониране на твърдите битови отпадъци в региона. Средствата по бюджета на община Троян се предоставят чрез преструктуриране на разходи/трансфери по централния бюджет за 2020 г.

Кметът на Троян Донка Михайлова посочи, че в града е правен воден цикъл в предишния програмен период, а сега акцентът е енергийната ефективност и управлението на отпадъците. 

Водещи новини

Още новини