Депутат: Мотивите на Радев за ветото са витиевати

share

Няма дублиране на звена. НСО има ограничен кръг от хора, които могат да бъдат охранявани, а например - данъчни, митничари и т.н.. които се борят с контрабандата и престъпността,  може да им се наложи да бъдат пазени. НСО е служба на президента и е към него. Това заяви депутатът от ГЕРБ Маноил Манова в ефира на Нова телевизия по повод промените в Закона за МВР.

"Няма такива с предимство. Всичко се уточнява в плановете и в закона", уточни той.

"Що се отнася до движението на НСО, то трябва да става по Закона за движение на пътищата. Нищо няма да се случи по-различно освен това, че в две или три коли за охрана ще има служители за охрана, но от различни структури, те ще са координирани спрямо  записаното в закона. Изрично е посочено кой може да бъде охраняван. Това са: лица,който застрашават управлението на републиката, освен тримата велики", каза Манов.

По думите му има витиеватост в мотивите на президента за наложеното вето.

Румен Радев наложи вето върху промените в Закона за МВР

Има пробив в системата в НСО - има задържан за участието в убийство, каза той и допълни, че службата по този начин е компрометирана.

Той заяви, че трябва да има разследване кой е снимал спящия премиер, но много по скандално е за секретаря на президента и връзките му с крупния бизнесмен Бобоков."Така се прави, за да не си говорим за системата и държавата, то се хвърлят някакви снимки. Вместо да се занимаваме с това защо генерал се обяснява на служител, ние се занимаваме с пипани снимки, а те са такива, защото експертите го казват", категоричен бе депутатът от ГЕРБ.

Водещи новини

Още новини