Ето какво ще обсъждат депутатите тази седмица

Булфото
share

Парламентът ще обсъди утре на второ четене проекта на нов Закон за храните. Това предвижда проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица.

В нея е и второто четене на изменения в Закона за закрила и развитие на културата.

Парламентът прие на първо четене 9% ДДС за ресторанти, хотели и книги

Предвижда се в четвъртък депутатите да разгледат Доклада за дейността на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество за 2019 г., както и на второ четене промени в Закона за управление на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове. В проекта на дневен ред е и Доклада за състоянието на отбраната и въоръжените сили на Република България през 2019 г., както и Доклада за дейността на Комисията за енергийно и водно регулиране за 2019 г.

В петък е предвидена ратификация на Споразумението за предоставяне на консултантски услуги между Министерството на образованието и науката и Изпълнителна агенция "Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж" (Република България), от една страна, и Международната банка за възстановяване и развитие, от друга. След това ще има парламентарен контрол.

Водещи новини

Още новини