ПП ВОЛЯ внася мораториум върху новите сделки за купуване на военна техника за Българската армия

Булфото (архив)
share

ПГ ВОЛЯ настоява за мораториум върху новите сделки за купуване на военна техника за Българската армия. Това става ясно от официална позиция на партията, изпратена до медиите.

Предвидено е държавата да заплати за тях още 2, 448 милиарда лева. Ще припомним, че според две решения на НС, МО ще закупи два бойни кораба за 984 млн. лева и друга техника за над 1,4 млрд. лева. Само парламентарната група на ВОЛЯ гласува против тези решения през 2018 г., посочват от партийната структура.

Херо Мустафа провери къде ще се съхраняват изтребителите F-16

Утре сутринта проектът за мораториум ще бъде внесен в деловодството на парламента.

„Партия ВОЛЯ винаги е имала последователна позиция, че преди да се купува оръжие, трябва да се вдигне стандартът на живот на всеки българин. Преди малко и Папа Франциск в своето Великденско обръщение призова хората с политическа отговорност да насочат необходимите средства и инструменти, за да осигурят на първо място достоен живот на всички граждани”, коментира зам.-председателят на НС Веселин Марешки.

Призоваваме правителството и управляващото мнозинство, позовавайки се на фосмажор или на лични контакти на премиера Борисов с Тръмп, за анулиране на тази сделка и връщането на парите на българските данъкоплатци. Призоваваме и за спирането на всякакви подобни разходи, защото не виждам нито един българин, който в момента да мисли за въоръжаване, освен върхушката на ВМРО и техният военен министър. Всеки мисли за изхранване, здравеопазване, образование, заяви още Веселин Марешки.

Ще припомним, че през юли миналата година, Веселин Марешки изпрати отворено писмо до президента Тръмп, в което му обясни, че за българския народ сделката за самолетите е грабителска и обрича на мизерия милиони сънародници. Той попита още защо САЩ притиска най-бедната държава в ЕС да направи този безумен разход.

Водещи новини

Още новини