Борисов се похвали пред Шарл Мишел как е бил посрещнат с ''Welcome'' от Ердоган

Правителствена пресслужба
share

По нашите медии дават само какво се случва на границата между Гърция и Турция. Има огромен информационен поток по темата. Това сподели българският премиер Бойко Борисов на председателя на Европейския съвет Шарл Мишел по време на протоколните снимки между двамата.

,,Между другото, докато бях в Анкара по време на срещата ми с Реджеп Ердоган, той ме посреща с ''Welcome'', OK... много силен по английски е станал'', разкри още пред официалния си гост премиерът Борисов.

Започна срещата на Борисов с Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел

,,Европейският съюз е с водещо значение за поддържането на мира и стабилността в региона в контекста на мигрантската криза. Затова продължаваме задълбочаването на диалога и общите европейски действия, трябва да намерим трайни решения'', заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си с Шарл Мишел преди той да замине от София за Анкара.

,,Европа се нуждае от обща емигрантска политика, от спешни решения, които съм убеден, че могат да бъдат постигнати само в диалог с всички засегнати страни, включително и Турция'', подчерта Борисов.

Българският премиер изтъкна, че от ключово значение е управлението на миграцията в настоящия момент да се извършва по всеобхватен и координиран начин, в съответствие с принципите на солидарността и споделената отговорност.

,,Това остава приоритет за България, която продължава да осигурява високо ниво на сигурност на външната граница на ЕС'', посочи министър-председателят Бойко Борисов пред Шарл Мишел.

Припомняме, че вчера се проведе среща на премиера Бойко Борисов с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел, които обсъдиха ситуацията в Сирия и напрегнатата обстановка на турско-гръцката граница.

Преди това пък тримата лидери направиха оглед на част от южната граница на страната ни с хеликоптер.

Водещи новини

Още новини