Горанов: Емоционалните реакции на политикът Радев са негово право

Булфото (архив)
share

Изявлението на държавния глава е емоционална реакция. В Конституцията подобна преценка на българския президент не съществува. Личната вражда между двама души не може да наруши рамките на Конституцията. Това заяви пред журналисти в парламента финансовият министър Владислав Горанов по повод вчерашното изказване на Румен Радев, в което обяви, че сваля доверието си от правителството.

На въпрос между кого е личната вражда Горанов обясни - "единият гонен, другият без доверие". 

Борисов с коментар за изявлението на Радев: Който иска да напада, да продължава

"Днес дори министър Емил Караниколов участваше във форум с японски инвеститори под егидата на българския президент. Моята позиция е, че ще продължа институционално да участвам във всички формати на българския президент, а емоционалните реакции на политикът Радев са негово право“, каза още финансовият министър. 

"Всички взаимоотношения между Министерския съвет и президентството би следвало да продължат във вида, в който са били досега, а политическите оценки на участник в политическия живот са си негово лично право", обобщи Горанов.

За около 500-те млн лв., непостъпили такси в държавата от хазарт, финансовият министър заяви, че ако се установи лично негова вина или компетентност по закона за хазарта, отговорността не само, че ще бъде поета, тя ще се сведе и до друг тип отговорност.

"Ако съм знаел, не бих го допуснал", категоричен бе той.

Горанов очаква съпротива срещу въвеждането на еврото у нас. По-рано днес от ПП "Воля" обявиха, че предлагат референдум за еврото.

ВОЛЯ иска провеждане на референдум

"Тази тема ще се развива като драматургия в българското общество от много хора, които искат да попречат да затвърдим геополитическия си избор, смята финансовият министър. Ние ще продължим с усилията си да влезем във все по-тясна интеграция със институциите на ЕС, за да не сме държава на "втора скорост", разкри Владислав Горанов.

"Спекулациите трябва да бъдат прекратени именно чрез присъединяване към еврозоната", смята още финансовият министър.

Йордан Цонев: България продължава пътя си към еврото

Водещи новини

Още новини