Румен Радев: За нас Япония е ключов партньор

Булфото
share

За нас Япония е ключов партньор в региона на Източна Азия. Това заяви държавният глава на България Румен Радев в обръщение към представители на японския бизнес. Във форума участват национално представителните работодателски организации, представители на институции от двете държави, както и на академичната общност у нас.

,,Не само като обем на търговско-икономическо сътрудничество, но най-вече като перспектива, защото ние вече имаме японски инвестиции в България. Ние се радваме, че тези инвестиции са във високите технологии, производства с висока добавена стойност. Това е ценното за нас'', подчерта президентът.

Радев приема японска делегация

,,Искам да се обърна към нашите японски приятели да използвате опита, който имат вече японски компании, инвестирали в България, за да се убедите, че България предоставя изключителни предимства в сравнение с други централни източноевропейски държави, където японските инвестиции са доста повече като обем и като брой хора, ангажирани в съвместни предприятия. Но България предоставя своите предимства и като стратегическа локация, и като икономически възможности, най-вече като качество на работната ръка и таланта на своите млади хора'', коментира още Румен Радев.

Водещи новини

Още новини