Анализатор за назначението на Ревизоро: Пазене на резултата на мача, без реформа

share

Крайно време е да разберем, че голямото изкушение в политиката е да правиш реформи, а не да пазиш резултата на мача. Това смята доц. Росен Карадимов от Институт за нов икономически напредък.

В предаването Референдум по БНТ той каза, че политиката не е пазане на мандати, а визия, реформа и стратегия.

"Определено е налиците управленска криза, тя не е още политическа", коментира доц. Карадимов.

Румен Радев: Пожари не се гасят с оставки

Политологът доц. Стойчо Стоев пък изтъкна, че стратегията на ГЕРБ е била да остави отговорността за Министерството на околната среда и водите (МОСВ) на коалиционния партньор. По думите му който и да се замеси вече в това ведомство, ще има негативен отпечатък. Доц. Стоев обаче смята, че няма да има правителствена криза и форматът на правителството ще се запази. Посочи, че Емил Димитров - Ревизоро проявява храброст, че ще поеме овакантения пост.

Мнение по темата изказа и Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

"В повече ми дойде, че за пръв път в новата история има задържан министър. Къде е гаранцията на Димитров, че утре няма да го арестуват и него?", коментира той.

Според него са се показали два сценария във връзка с ареста на Нено Димов. Единият е - дали задържането му е било съгласувано с премиера Бойко Борисов или това е единствено по линия на прокуратурата. Безлов напомни, че в преди 1990 г. у нас първо е имало отстраняване на министри и след това арестуването им.

Водещи новини

Още новини