Фандъкова: Манолова забрави, че изборите са за кмет и не дава решения

Булфото
share

Чухме много внушения през тази кампания. Когато има съмнения за нещо нередно, трябва да се направят проверки, но трябва дълбоко да не познаваш София, за да твърдиш, че София може да се спечели с купени гласове. На финала сме на една кампания, в която Мая Манолова избра вместо стратегията, внушенията. Това заяви кандидатът за кмет на София от ГЕРБ Йорданка Фандъкова, в сутрешния блок на Нова тв.

Моля софиянци да гласуват за града си,  обърна се тя към гражданите.

Аз гласове не купувам, аз се явяват за 4-ти път на мажоритарни избори и се явявам с лицето си и конкретки проекти.
Това са тежки внушения. Манолова има опит в тези неща, защото всеки е склонен да мисли с модели и схеми, от които разбира.  Аз нямам такова мислене, заяви Фандъкова.

София е град на свободните хора, не си представят някой който ще се поддаде на натиск, заяви Фандъкова.

По думите й за 10 години управление се постигна много за града, но в същото време се направиха доста пропуски и грешки в работата и няма как това да не се отрази на хората, които са все по-взискателни.

Тя уточни, че е предложила в новата си програма конкретни мерки за преодоляване на пропуски, които са допускани.

Това, което ме притеснява, е че не чух алтернативни решения за проблемите на града от страна на опонентите, каза Фандъкова.

По думите й, изключително лицемерие е два дни преди изборите Мая Манолова да изкаже своята позиция   за протестите.
Манолова се направи на герой два дни преди изборите, подкрепяйки протестите против Гешев, а тези хора протестират отдавна, каза Йорданка Фандъкова. Тя подчерта, че като кмет уважава разделението на властите.

За 6 години Манолова кардинално промени своята политическа позиция. Манолова трескаво търсеше подкрепата от ГЕРБ, за да бъде избрана за омбудсман. Манолова забрави, че изборите са за кмет и не дава решения.
Изборите в неделя дадоха мястото на първа политическа сила на ГЕРБ , с 27 общински съветници, каза тя.

"Аз не си позволявам да обещавам на всички всичко, както прави Мая Манолова", заяви още кандидатът за кмет на ГЕРБ. "В политиката е много важно доверието. Аз не съм включила и други общински съветници, не само Орлин Алексиев. С районни кметове съм се разделяла. Това е важно за ГЕРБ. За първи път отворихме листата за гражданите", каза Йорданка Фандъкова.

Тя подчерта ролята на районните кметове.

По думите ѝ тяхната работа е изключително важна. Относно срещите, които е провела с други партии, Фандъкова заяви, че не се е крила по кафенета, а ги е направила видни за всички. "И с арх. Борислав Игнатов и с Борис Бонев сме работили заедно по различни проекти и досега", напомни тя. Във връзка с нова метролиния, Фандъкова обясни, че ще бъдат пуснати първите 8 км веднага, когато бъдат направени тестовете с влакчетата.

Фандъкова се обърна към хората и ги призова да излязат и да гласуват. Това са избори за по-чист въздух и по-малко трафик. Надявам се да получа подкрепата на софиянция, посочи тя.

Водещи новини

Още новини