Бойко Борисов за северната част на "Балкански поток": Искаме едновременно със сърбите да е готово

share

Премиерът Бойко Борисов пристигна в Кнежа, където е започнало строителството на северната част на "Балкански поток" - от Провадия до сръбската граница. Той извърши проверка на напредъка на строителните дейности по разширяване на газопреносната инфраструктура на страната.

Министър-председателят на България изтъкна колко е важен този проект за Балканите.

„24 вагони на ден тръби докарват тук и над 60-70 ТИР-а - огромен строеж. Цената е 1,2 милиарда лева. Въпреки това, той е с 1 милиард по-евтин от "Южен поток". Можете да си спомните кой беше на власт тогава. Искаме едновременно със сърбите да стане готово. България вложи около половин милиард лева за интерконектора с Гърция, за да можем да вкарваме газ. Газовият хъб „Балкан“ ще дава възможност всеки да ползва най-евтиния газ. Освен това по никакъв начин не застрашаваме екологията. Дори изчакахме да се събере реколтата преди да влязат багерите, защото е грехота да я унищожат", каза още Борисов.

По-рано днес премиерът пусна в експлоатация първия етап от проекта за разширение на газопреносната инфраструктура в страната по трасето на "Балкански поток".

Водещи новини

Още новини