Веселина Томова: Бойко Борисов се пържи в тиган

Булфото
share

Това заяви разследващата журналистка Веселина Томова пред TV7 в предаването “Гореща точка” от Варна.

Не мога да си представя как на Бойко Борисов не му е важен постът президент. ГЕРБ като управляваща партия би трябвало да имат изключителна амбиция да овладеят съдебната система, но не по начина по който го правят. Затова на Бойко Борисов му е важен постът на президент, за да направи ГЕРБ необходимата административна съдебна реформа, заяви Томова.

Тя коментира и кандидатурата на Меглена Кунева за държавен глава: "Меглена Кунева е рожба на един кръг, свързан с Георги Първанов, Алексей Петров, с медийния олигарх Красимив Гергов, това е безпорно."

Не мога да повярвам, че тази жена не иска партия. Сега се прави на независима – за мен това е един сценарий, по който трябва да бъде изиграна играта, коментира още разследващата журналистка. Това е сценарии, в който Бойко Борисов и Георги Първанов участват задкулистно.

Познавам Алексей Петров, за мен той не е режисьор, а изпълнител, играе всякакви роли, убедена съм, че той е в кръга около Първанов и около кандидатурата на Кунева, има негови хора, които работят задкулисно в нейния щаб, неговото участие в политиката за мен е свързано с делото, което го очаква – “Октопод”-а, продължи тя. Според Томова Петров “е ползван дори и от властта, за да разчисти някои Авгиеви обори”.

Вярвам в искреността на Цветан Цветанов, но той издъно трябва да изчисти собствената си къща. Тогава се събират по-добре доказателства, за да не падат в съда, каза още разследващата журналистка.

 

Водещи новини

Още новини