Делян Добрев: Мислех, че Бойко Борисов има критики към мен

share

"Всички министри са политически ангажирани, защото това е правителство на ГЕРБ и Изпълнителната комисия взема решения и дава своите предложения за назначаване на министри.

Моята кандидатура е била обсъждана на Изпълнителна комисия, предложението дойде от премиера Бойко Борисов." Това каза пред журналисти зам.-министърът на икономиката Делян Добрев, който е номиниран за поста министър на икономиката.

Добрев съобщи, че снощи е научил, че неговото име се спряга за нов министър.

На въпрос защо и той е имал намерение да подаде оставка заедно с Трайков, Добрев отговори: „В първия момент бях изненадан и не знаех дали евентуално няма критика и към моята работа. Премиерът даде достатъчно ясно да се разбере, че критика към моята работа няма и достатъчно поясни мотивите за това”.

"Решението за АЕЦ „Белене” в никакъв случай няма да се вземе на тъмно", бе категоричен Добрев. „Позицията ми за проекта АЕЦ „Белене” не се различава от досегашната позиция на правителството. Проблемите в енергетиката са много. Преди да бъде взето окончателно решение дали ще се строи АЕЦ „Белене” или не всички факти ще бъдат сложени на масата”, каза Добрев.

На въпрос дали се чувства достатъчно подготвен за министър, той отговори: „Не знам дали има човек, който уверено да твърди, че е подготвен за министър. Това е много голяма отговорност”.

Водещи новини

Още новини