Десислава Атанасова: Чувствам се като тежката артилерия

share

"Чувствам се като тежката артилерия на ГЕРБ". Това каза пред журналисти председателят на здравната комисия в парламента Десислава Атанасова, която беше номинирана от премиерът Бойко Борисов за нов здравен министър.

Първото нещо, което Атанасова обеща да направи, е да подкрепи създаването на анкетна комисия за лекарствената политика, предложена от опозицията. Това ще е първото видимо нещо, каза тя.

„Години наред много министри са се опитвали да правят реформи. Всеки ден нещата стават по-зле”, каза Атанасова. Тя заяви, че няма да прави ревизия на работата на министър Стефан Константинов.

За цените на лекарствата Атанасова каза, че има конкретни идеи. Според нея не са необходими законодателни проблеми, а по-скоро ще обърне внимание на подзаконовата нормативна база. "В рамките на месец потребителите трябва да усетят намалението на цените на лекарствата", каза Атанасова.

"Знам приоритетите на правителството и бих се справила", отбеляза Атанасова. Според нея е редно да се обсъди реформата в спешната помощ.

Водещи новини

Още новини