Корнелия Нинова: Харесвам Манолова, решаваме на 11 септември дали ще я подкрепим

кадър - бТВ
share

Градската организация ще реши да дали ще подкрепи Мая Манолова на 11 септември. Националният конгрес ще потвърди това решение. Харесвам я като човек и като депутат беше неуморна. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в ефира на бТВ по повод кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София.

"Няма да му е лесно на Борисов, ако с Манолова атакуваме София", каза още тя и добави, че никога не е имала конфликт с нея. "Освен за Инстанбулската конвенция, за другите теми нямаме различия. Редовно се чуваме по телефона и това е било за нейните законодателни инициативи. Напоследък говорим и за политическата ситуация в страната", уточни още тя.

По думите й Борисов повтаря поведението си от кампанията на ген. Румен Радев за президент. "Надявам се резултата при Манолова да е като при президента. Нямам спомен, не ми стига паметта кога сме изгонили Мая Манолова от БСП. При Борисов има тревога, той е много добре информиран човек. Те преживяват вътрешни сътресения. Сменят кметове, напускат ги хора. Той усеща разликата между нас и тях, защото нашите кандидати са подкрепени от широко ветрило от хора. Само ние даваме платформа за това какво ще се случва в общините", категорична е Нинова.

По думите й тя се надява на позитивна кампания за изборите.

"Защо от ГЕРБ не кажат защо се отказват от успешните си кметови по места", запита тя.

Нинова е категорична, че БСП никога не е била разделена. "Имали сме спорове на върха. За съжаление това демотивира хората ни и се надявам, че сме го преодолели. Надявам се, че сме обединили партията и ще сме отворени за по-широка подкрепа", уточни тя.

Попитана дали има топла връзка с президента Румен Радев, Нинова заяви, че той е издигнат от БСП и са правили кампания заедно. "Знам му ангажиментите и виждам, че той ги изпълнява. Имаме нормални отношения", каза още Нинова и добави, че не вижда смисъл да се обяснява.

Водещи новини

Още новини