Каракачанов: Самолетът не е трабант, който можеш да паркираш навсякъде

share

Не съм казвал, че президентът Румен Радев лъже за цената на самолетите, казах, че не знам от къде излезе тази информация за цена от 3  милиарда и половина.
Знам какви са офертите -  2 милиарда и 200 млн. лева  за F - 16.


Това заяви военният министър Красимир Каракачанов, в предаването “Лице в лице” по бТВ.

Ние ще се опитаме да намалим тази цена, като това няма да е за сметка на качеството на самолетите, подчерта Красимир Каракачанов.

Не сме се чували с президента Радев от събота насам, каза той. Нямам проблеми с Радев, но в събота в поредното тържество на армията, той отново отправи критики, посочи Каракачанов.

13, 16 ракети са изключително малко в жизнения цикъл на един самолет. Опитвали сме се да намерим финансов баланс. Ракети ще се купуват постоянно. Част от боеприпасите също сме минимизирали, обясни той.

Когато закупиш един самолет, трябва да инвестираш и в инстрактура, а тя е скъпа. Самолетът не е трабант, който можеш да паркираш навсякъде. Хангарите са различни видове, каза Карачанов.

Без образование голяма част от циганското население не може да си намери работа, Като не си намира работа, започва да краде, каза Каракачанов, коментирайки концепцията за спирането на циганизацията.

Водещи новини

Още новини