Румен Петков с коментар за партийните субсидии

Novini.bg
share

ТЕЦ „Марица Изток 2“ ощетява с милиона всяка година държавата ни. Нехайството го плащаме ние. Това заяви на брифинг лидерът на АБВ Румен Петков, предаде репортер на Novini.bg.

"Всички решения за партийната субсидия са взимани емоционално, без аргументация и мотивация. Крайно неприемливо е чрез субсидиите да се събират милиони и да се правят телевизии. Не е лошо партиите да имат телевизии, но те да са без търговска цел", каза още той.

"ПП АБВ предлага три варианта за изчисляване размера на партийната субсидия. Единият вариант е  стойността на получен действителен глас да бъде обвързана с процентно съотношение с минималната работна заплата. Например при минимална работна заплата към 1 юли 2019 г. – 560 лв. субсидията да се изчислява като 1% върху тази стойност или 5,60 лв. за един получен глас, или (0,5% - т.е 2,80 лв.). Вторият вариант на партията е стойността на един получен действителен глас да намалява прогресивно спрямо броя на получените гласове. Третият вариант е по предложение на НС на АБВ от 2014 г. намаляването на държавната субсидия да бъде поне трикратно, те. стойността на един получен действителен глас към 1 юли 2019 г. да бъде в размер на 3,66 лв. или 3,67 лв.", разкри лидерът на АБВ.

"Караянчева заявила пред руската "Дума", че иска подобряване на отношенията и търговията с Русия. Малко по-късно се проведе гласуване за връщането на Русия в ПАСЕ, част от българската делегация е гласувала "въздържал се", допълни доц. д-р Георги Кючуков, член на НС на АБВ .

"Българо-македонската комисия няма цел, мандат и уточнени въпроси, както и очакван резултат. Тази комисия няма да доведе до нищо", разкри още той.

"Тази комисия трябва да има адрес, сайт, място за граждански въпроси и мнения. Няма такова нещо. Защо толкова неща се пропускат, няма ли професионалисти във външното министерство", попита Кючуков.

"Никой не разбра кой и защо е номинирал Кристалина Георгиева за председател на ЕК", допълни доц. д-р Георги Кючуков.

Водещи новини

Още новини