Маргарита Попова за бонусите: Никога няма да кажа "върнете парите"

share

Аз съм готова да застана срещу общественото мнение, но трябва да мога да обясня какви са причините за тази моя позиция, каза в интервю за "Панорама" по БНТ вицепрезидентът Маргарита Попова.

Възможно е много да бъркат и един да е прав, каза тя и поясни, че не винаги мнозинството е гаранция за истината.

"Няма да помилваме за определена категория престъпления", заяви Маргарита Попова и добави, че това не е свързано с човечността. "Във всяка категория и във всеки вид престъпление ще търсим точно човечността", поясни вицепрезидентът. Според Попова, помилванията, които са направени в предишните мандати са били по правила, които са съществували тогава. "Всеки има своето право кога и как да даде прошка", добави тя.

"В мое лице е възможно да се разпознае вицепрезидентът на съдебната система", каза Маргарита Попова. Относно съществуващите престрелки между съда и МВР, вицепрезидентът каза, че те се появяват, когато някоя от институциите е направила погрешни стъпки. "Не трябва да ставаме свидетели на неща, които не са добре за имиджа на държавата", допълни Попова.

Относно раздадените от нея бонуси, бившият правосъден министър заяви, че хората, на които е дала допълнително финансово стимулиране са го заслужили. "Аз никога няма да се отрека от това, те го заслужават и няма да им кажа  - върнете парите", бе категорична Маргарита Попова.

Водещи новини

Още новини