Партиите се скараха за субсидиите

Нова телевизия/ Александър Симов
share

Няма предложение на ГЕРБ за партийните субсидии, а има решение от Министерски съвет. Борисов внесе предложение като решение на МС. Маските паднаха. Всички популисти, които искаха да сменят системата, започнаха да плачат за своите субсидии. Някои партии имат празен бюджет. Това заяви депутатът от ГЕРБ Маноил Манев по темата за партийните субсидии в сутрешния блок Нова телевизия.

Манев поздрави и Бойко Борисов за рождения му ден.

"Ще внесем предложението за 0 лева партийна субсидия. Ние не се съревноваваме в популистки войни. Едната възможност е американският модел за външно прозрачно финансиране, другия модел е европейски - чрез държавна субсидия", каза още зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Халил Летифов.

"Това е една дивашко-популистка идея. Подобно нещо като поведение от ГЕРБ, показва липсата на последователност. Защо след като ГЕРБ имат пари отказаха предложението ни. ГЕРБ разполага с държавния бюджет, за това и нямат проблем с парите. Знаем едно слизане на Борисов от джипа колко струва - по 15-20 милиона лева. На днешния рожден ден на Борисов му пожелаваме да е жив, здрав и да вземе да помисли за пенсия", попита Александър Симов от БСП.

"Ние сме от малкото партии със собствености, нямаме проблем с финансирането. Трябва да има таван до 5 милиона лева за субсидиите. Ние сме за междинно положение - партийните субсидии да са 4-5 лева", завърши по темата депутатът Александър Сиди от ВМРО.

Водещи новини

Още новини