Политолог: Ако Борисов тръгне на война със структурите, тя ще е братоубийствена

Нова телевизия
share

Изключвам сценарий Цветанов да започне работа в друга партия. Това означава да влезе във война с Борисов, каза в сутрешния блок на Нова телевизия политологът Димитър Ганев.

На този етап не се дават такива индикации. Цветанов е човек, който от създаването на партията е вкоренил себе си в нея, добави той.

Въпросът не опира само до личността. Това с Цветанов е само началото на сериозен процес – подмяна на елита на ГЕРБ на местно ниво, заяви Ганев.

Много от структурите са лоялни на Цветанов и на ГЕРБ и ако Борисов тръгне на война, тя ще бъде братоубийствена. Но със сигурност ще има промени в структурите, коментира политическият анализатор.

По думите му въпреки че след евроизборите депутатът от ДПС Делян Пеевски се появи в парламента, няма основание да си мислим, че настъпва някакъв нов етап в поведението му. ДПС минава в нов курс – да има консенсус на няколко политически сили по определени каузи. Това е възможност ДПС да бъде глас в каузи, като тази с намаляването на ДДС на хляба, лекарствата и книгите, които ще срещат високо обществено одобрение, коментира Ганев.

Според него няколко месеца преди местните избори БСП не е в най-добрата кондиция.

Водещи новини

Още новини