Живко Тодоров: Да не правим българска работа с Цветанов

Нова телевизия
share

Нормално е да има емоции във всяка такава раздяла, но партията трябва да продължи напред. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия кметът на Стара Загора и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Живко Тодоров по повод оттеглянето на Цветан Цветанов от всички ръководни постове в партията.

Сигурен съм, че ГЕРБ е в неговата кръв, той е част от създаването на партията и не мисля, че той ще тръгне по някакъв начин да вреди. Никой не иска да се развалят взаимоотношенията. Не вярвам, че той ще отиде да работи за друга партия. Сигурен съм, че този човек няма да изневери на каузата, за която е работил. Сигурен съм, че с този ход премиерът гледа към хоризонта напред, за да дойдат млади хора и партията да се развива, заяви Тодоров.

Той посочи, че Цветанов приема решението трудно, тъй като по някакъв начин изпитва носталгия и привързаност към структурите на ГЕРБ. Според Живко Тодоров комуникацията с бившия зам.-председател на партията трябва да продължи. Не трябва да правим българска работа и да има интриги и обругаване, заяви Тодоров.

Попитан дали е човек на Борисов или на Цветанов, той каза: "Аз съм влязъл по собствената инициатива в ГЕРБ и съм работил и с Борисов, и с Цветанов, не съм човек на определена фигура. Всеки е до време в определена партия. Пред ГЕРБ има дълъг път и смятам, че всички тези действия са правилни, за да се направи по-голяма екипност".

По думите му Изпълнителната комисия занапред ще бъде органът, който ще организира партията. Всеки от членовете ѝ трябва да бъде много по-активен. Със сигурност ще има промени в организациите, но не трябва да има разпускане на цели организации. Трябва да се види кой носи доверието. Където има слаби резултати, те трябва да се анализират много задълбочено и да се види къде е проблемът, посочи кметът на Стара Загора.

ГЕРБ трябва да бъде екип от хора, не може да е един човек или двама, подчерта той.

Водещи новини

Още новини