Бойко Борисов: Доволен съм от изборите, победихме при пряко участие на президента срещу нас в полза на БСП

Булфото (архив)
share

Доволен съм от изборите, след като победихме при прякото участие на президента срещу нас в полза на БСП. Това заяви пред журналисти премиерът и лидер на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в Габрово по повод резултатите от европейските избори.

По-рано той инспектира ремонтите по пътищата в Габрово и Севлиево.

„Много ми е драго в Асеновград, че отидоха и Радев и Корнелия - събраха се накуп и ги бихме с 1000 и кусур гласа. При пряко участие на президента срещу нас в полза на БСП“, коментира Борисов. „Благодаря на хората, че не се подведоха по тая злоба, жлъч и всичко останало“, добави той.

Премиерът Бойко Борисов направи инспекция на пътищата. Заедно с него са вицепремиерът Томислав Дончев и зам.-министър Николай Нанков. В джипа на Борисов е и финансовият министър Владислав Горанов.

Този път премиерът е на инспекция в Габрово и Севлиево. Колата се движи по изцяло новата отсечка Севлиево-Габрово.

Нанков обясни, че трафикът в участъка Севлиево – Габрово на денонощна база е малко над 6000 автомобила, колкото е между София и ГКПП „Калотина“. „Движим се за Габрово, по второкласен път II-44, малко над 27 км разделен на два участъка. Изцяло европейско финансиране, по ОП „Региони в растеж“.

"Миналата година март месец стартираха ремонтните дейности“, каза още Нанков. Той обясни, че пътят играе връзка на пътя Варна-София и Габрово. „Изключително важна отсечка с оглед на строителството на входа при Габрово, тунела под Шипка и автомагистрала „Хемус“, отчете още заместник-министър Нанков и уточни, че финансирането е в размер на 24 млн. лв. „Правим ремонтите по работещи градове“, изтъкна министър-председателят.

Вицепремиерът Томислав Дончев добави, че освен транзитният трафик пътят има изключително важно регионално значение.

"Правим ремонтите по работещи градове. Нова техника, отлична работа", заяви премиера доволен от свършената работа и това, което предстои да се изгради. Министър Николай Нанков уточни, че всичко е с изцяло европейско финансиране в размер на почти 24 милиона лева. Сменени са бордюри, водоскоци, пътните възли са 9, стана ясно от думите на Нанков.

Водещи новини

Още новини