Цветанов в с. Вълнари: Европейските избори ще бъдат генерална репетиция за местния вот

share

Европейските избори ще бъдат генерална репетиция за местния вот. Не бива да подценяваме европейските избори, защото един добър резултат на тях ще даде вот на доверие към правителството и неговите политики.

Това заяви пред над 400 души в село Вълнари (община Никола Козлево, област Шумен) зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, съобщиха от пресцентъра на партията. „Ние трябва да осигурим по-добра представителност на ЕНП в ЕП, защото именно ЕНП има нужния капацитет и опит да води Европа напред. Кандидатите на ГЕРБ за евродепутати са хора с международно признание, които познават отлично работата на европейските институции и са силно уважавани от своите колеги в ЕС“, подчерта Цветан Цветанов. Той обясни, че благодарение на усилията на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков европейският бюджет на България беше увеличен с 4 млрд. лв. “Тези средства ще стигнат до българските общини и хората ще усетят ефекта им върху модернизацията на различните населени места“, каза още Цветанов.

Цветанов обясни, че правителството на Бойко Борисов още в началото на мандата си е определило образованието като свой основен приоритет. „Ключово за развитието на образованието в България е осигуряването на достойни възнаграждения на учителите. Ние сме поели ангажимент до края на управленския мандат през 2021 г. учителските заплати да бъдат увеличени двойно. Предвидените инвестиции за това са в рамките на 1,380 млрд. лв.“, каза още Цветанов.

„Министерството на образованието разработи механизма за обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици. Въз основа на него над 30 000 деца бяха върнати отново в класните стаи и ще получат възможността да имат равен старт в живота със своите връстници“, обясни зам.-председателят на ГЕРБ. Той посочи, че освен увеличение на учителските заплати, правителството увеличи с 10% и възнагражденията на заетите в бюджетния сектор, като за 2020 г. се предвижда нов 10% ръст. „Всичко това е възможно благодарение на отличната работа на приходните агенции и безкомпромисната борба с контрабандата. Така се генерира бюджетен излишък, който правителството може да разпределя в различни дефицитни сектори“, уточни Цветан Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ благодари на кмета на Никола Козлево Ешреф Реджеб за неговата активна работа в интерес на гражданите, от която резултатите са видими. Цветанов призова членовете на ГЕРБ да продължат да бъдат сред хората и на място да се запознават с техните проблеми. Той обясни, че отпуснатите от правителството 1,35 млрд. лв. са направили завършването на АМ „Хемус“ необратим процес, като по този начин се цели заличаването на дисбаланса между Южна и Северна България. „С развита пътна инфраструктура и стабилно държавно управление съм сигурен, че инвеститорите ще дойдат“, увери той.

Областният координатор на ГЕРБ – Любомир Христов отбеляза, че местната структурата се разраства изключително бързо и предстои да приеме нови 140 членове, след което членската маса вече ще наброява 560 души.

 

 

Водещи новини

Още новини