Министри и чиновници върнали до стотинка бонусите

share

Всички висши служители – министри, заместник-министри и областни управители са върнали получените от тях бонуси в петък. Това заяви в предаването „Тази сутрин“ по БТВ началникът на кабинета на премиера Бойко Борисов Румяна Бъчварова.

Това не са незаконни бонуси, подчерта тя и посочи, че има 50 нормативни акта, които уреждат допълнителното материално стимулиране. МС прие промяна в Закона за държавния служител, с който се отменя получаването на бонуси. Този закон е минал на първо четене в НС и това изразява политическата воля на кабинета, посочи Бъчварова

Няма да коментирам решението на Маргарита Попова за бонусите, то е индивидуално, посочи Румяна Бъчварова. Не можем да бъдем обидени от това нейно мнение, все пак не може всички да мислят групово, каза шефката на кабинета на Бойко Борисов. Маргарита Попова в Брюксел се изказа остро срещу поръчението на премиера чиновниците, получили бонуси да ги върнат.

Вместо да се вземат оттук насетне решения на парче, включително и такива, че парите трябва да се върнат, е по-добре да седнем и да направим реформите в администрацията”, категорична беше Попова. Като министър на правосъдието тя е разписала 25 000 лв за уволнената шефка на Агенцията по вписвания Виолета Николова.

В МС има хора които получават два и три пъти повече от премиера. Това са хора, които ряботят по различни проекти, реализирането на еврофондовете и допълнителни средства за участие в проектите, по които работят, подчерта Бъчварова.

Водещи новини

Още новини