Политолози с коментар за апартаментите на властта

Кадър: Нова телевизия
share

Какво имаме? Имаме скандални сделки, лъскави апартаменти, занижени цени. Имиджовите щети са доста големи, така че очаквам частично оттегляне на Цветанов от политиката, конкретно от парламентарните му функции. Той обаче пак ще си остане с властовите ресурси, тъй като той е едно от знаковите лица на ГЕРБ. Такова мнение изрази политологът Иво Инджов в студиото на "Здравей, България" по Нова телевизия.

,,Има натрупване на обстоятелства, но едва ли американският Конгрес е поръчал да се направят тези разследвания срещу Цветанов'', добави той.

,,Целият този скандал с апартаментите е изключително негативен за българската политика. Продуктивния ход е какво може да направи в този случай премиерът в рамките на кабинета, за да не се повтаря това и в бъдеще'', заяви по темата политологът доц. Румяна Коларова и допълни, че всяко едно оттегляне ще има своята тежка цена.

,,Очаквам някакви принципни правила, които да се спазват от всички'', каза още тя.

,,Няма да имаме отговори до четвъртък, докато не се върне Цветанов. Почти съм убеден, че сделките са изпипани законово и много трудно ще имаме някакви неуредици на ниво закон. Ако излезе нещо различно, аз бих се изненадал'', изрази становище по въпроса и Тихомир Безлов от Центъра на изследване на демокрацията.

,,Цветанов е изключителен фактор и в ГЕРБ и като цяло в парламента. Той е много лоялен към премиера. Да, вярно е, че понякога имат различни периоди на сближаване и охлаждане, но ще видим какво ще се случи в четвъртък'', подчерта Безлов.

Водещи новини

Още новини