Георги Пирински: Бонусите са давани там, където не е свършена почти никаква работа

share

Практиката, която върви в продължение на почти 3 г., е скандална. Това, което е давано, е давано по неправомерен начин.

Това каза в предаването "Панорама" по БНТ депутатът от Коалиция за България Георги Пирински по повод скандала с получените бонуси от висши държавни служители.

За пример той даде получените възнаграждения  от бившите директорки на Здравната каса и Агенцията по вписванията Виолета Николова и Нели Нешева. "Никой не ти дава право да си даваш колкото поискаш, не работиш сам, има хора над теб. Трябва да се има предвид и смазаното равнище на живот на българските граждани. Трябва да има споделяне на бремето от страна на управляващите. Скандалното е, че имаше скрито раздаване на средства, получавани незнайно за какво. Какво значи да даваш пари на хора в системи, които се провалят, в които не е свършена почти никаква работа", възмути се Пирински.

Депутатът от левицата даде пример с  ДФ "Земеделие” и Министерството на земеделието, които, по думите му, са сътворили доста гафове, като този с назначението бившата шефка на фонда Калина Илиева, чиято диплома за висше образование се оказа фалшива, както и неяснотите около собствеността и управлението на язовирите, което доведе до там, че да не може да не стане ясен виновникът за трагедията в с. Бисер.

Георги Пирински каза, че е шокиран от думите на Валентин Николов от ГЕРБ, че премиерът подбира добре кадрите си.

Водещи новини

Още новини