Кирил Добрев: Подавам си оставката, ако ГЕРБ спечелят Европейските избори

Кадър: Нова телевизия
share

Предстои ни една много тежка кампания, която БСП трябва да спечели на всяка цена. Предстоящите европейски избори са изключително ключови, европейските избори са иннструмент за сваляне на това порочно управление. Това заяви заместник-председателят на БСП Кирил Добрев в студиото на "Плюс-минус" по Нова телевизия и обяви, че ако ГЕРБ спечелят изборите за евровот, той ще си подаде оставката като заместник-председател на партията.

,,Ще подам оставка, ако ГЕРБ  спечелят изборите. На тези избори играем само и единствено за победа'', категоричен бе Добрев.

,,Елена Йончева е символно лице, лицето, което поведе борбата срещу корупцията. Нося цялата политическа отговорност, ако загубим тези избори'', повтори още веднъж депутатът от опозицията и допълни, че изборът на Елена Йончева за водач на листата за европейските избори е силно и прагматично решение.

,,Елена е страхът на ГЕРБ, тя е техният кошмар'', каза още Кирил Добре.

По думите му между БСП и ПЕС няма разнобой, а само аргументи.

,,Ние нямаме разнобой с ПЕС, имаме аргументи. Какво трябва да защитаваме? Националните интереси на страната или европейските интереси на ПЕС?'', попита Добрев, визирайки разнопосочните мнение между европейските социалисти и БСП по отношение на Истанбулската конвенция и санкциите срещу Русия.

Водещи новини

Още новини