През 2018 г. САР работи за подобряване на качеството на административните услуги

share

Правителството одобри доклада за дейността на Съвета за административната реформа (САР) през 2018 г., съдържащ информация за основните взети решения и за реализираните инициативи, съобщиха от правителствената пресслужба.

Сред главните дейности на Съвета през изминалата година е подобряването на качеството на административните услуги, като за целта са приети важни документи в областта на административната реформа. Членовете на Съвета одобриха резултатите по ключови проекти, финансирани от Оперативна програма „Добро управление“, сред които Каталог „10 Епизода от живота“ с услуги за гражданите и бизнеса.

Съветът разгледа и утвърди законопроекти и закони за извършване на предварителна или последваща оценка на въздействие, Доклад за стандартизиране, унифициране и опростяване на услугите за гражданите и бизнеса, предоставяни от общинските администрации, както и провеждане на функционални анализи по пет пилотни политики. Одобрен беше и Единният модел за заявяване, заплащане и предоставяне на електронни административни услуги, изготвен от Държавна агенция „Електронно управление“.

Водещи новини

Още новини