Борисов: Парламентът взе мъдро решение за Северна Македония

Novini.bg
share

Премиерът Бойко Борисов обяви новината за ратификацията на протокола за присъединяването на Северна Македония към НАТО пред министрите в началото на днешното правителствено заседание, предаде репортер на Novini.bg

Парламентът ратифицира договора за Северна Македония. Много усилия положихме. Да благодарим на парламента и на депутатите за това мъдро решение, заяви Борисов.

Проектът на Протокол към Северноатлантическия договор относно присъединяването на Република Северна Македония е одобрен от Северноатлантическия съвет на ниво постоянни представители на 28 януари 2019 г. На 6 февруари 2019 г. Протоколът е подписан от държавите - членки на НАТО в Брюксел. С влизането в сила на настоящия Протокол Генералният секретар на НАТО ще отправи покана към правителството на Северна Македония да се присъедини към Алианса. Северна Македония ще стане страна по Договора от датата на депозиране на своя документ за присъединяване. Настоящият протокол ще влезе в сила, след като всяка от страните по НАТО уведоми правителството на САЩ за неговото приемане. 

Водещи новини

Още новини