БСП: ДПС са финансовият партньор на ГЕРБ (видео)

share

За съжаление между Коледа и Нова година ще дадем тази пресконференция, която отново не е по хубава тема. Провокирани сме от едно постановление на Министерски съвет от 19 декември, с което се раздават над 145 млн. лева на българските общини.

Това каза на пресконференция зам.-председателят на БСП Кирил Добрев. "От тези пари 98 млн. лева са предоставени на общините управлявани от ГЕРБ. 25 млн. лева отиват в общините на ДПС, 17 млн. лева са за други общини и едва 4 млн. лева в общини управлявани от БСП. По времето на "Борисов 3" са раздадени близо 550 млн. лева на общините. От тях над 400 млн са за общини на ГЕРБ. Втори е финансовият партньор на ГЕРБ - ДПС с 95 млн. лева. БСП са получили само 10 млн. лева. Това е трета пресконференция на БСП по тази тема и не веднъж сме давали сигнали на управляващите за начина, по който се разпределят парите за общините. В момента наблюдаваме едно тотално обезличаване на Сдружението на общините. Сега да не ми излизат финансовият минитър или министър-председателят да обясняват, че кметовете на БСП не са подготвили проекти и за това не получават пари, защото това не е вярно. ГЕРБ убиха парламентаризма и сега се опитват да убият местната власт", обяви Кирил Добрев.

Думата взе и Донка Михайлова, кмет на Троян и член на УС на Сдружението на общините в България. "Членовете на управителния съвет, които сме от БСП, следим този проблем много внимателно. Не трябва да се разпределят средства към българските общини без ясни правила и критерии. Това е недопустимо. Обмисляме да напуснем управителния съвет на Сдружението, ако не се въведат ясни, прозрачни и точни критерии за разпределянето на тези средства", закани се тя.

Водещи новини

Още новини