ГЕРБ и БСП се скараха заради Емил Христов и Корнелия Нинова (видео)

share

Зам. - председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов помоли зам. - председателстващия Народното събрание Емил Христов да бъде малко по-принципен.

Причина за думите му е, че Нинова поиска да ѝ бъде дадена думата, а самият Христов заяви, че не я е видял и след това ще го направи.

„Няколко пъти се обърнахте към депутатите и попитахте дали имат изказвания. Нямаше нито един, който да беше вдигнал ръка“, каза му Цветанов.

Георги Свиленски от БСП заяви от своя страна, че е редно Емил Христов да се държи малко по-мъжки и да не слуша Цветанов. „За да си спазите партийната лоялност, отстъпете мястото си на Веселин Марешки и той да даде думата на Корнелия Нинова“, призова Свиленски Емил Христов.

"Столът на Емил Христов не зависи от Цветан Цветанов", каза Свиленски.

От своя страна председателстващият НС Емил Христов се обърна към лидера на БСП Корнелия Нинова и ѝ каза: „Вие сте права, може да сте вдигнали ръка, но аз действително съм закрил дебатите“, допълни още Христов.

Георги Гьоков каза на председателстващия също така да не пада на толкова ниско ниво и добави: "Не рашаваме махленски проблем". "Не забравяйте, че сте един от всичките 240 народни представители". "Г-н зам. - председател, или напуснете, или дайте думата на лидера на най-големата опозиционна партия", заяви още Гьоков.

Думата взе и Данаил Кирилов от ГЕРБ и обясни, че през цялото време е гледал в ляво към БСП и никой не е вдигнал ръка. "БСП направиха артистичен жест с вдигане на ръка след закриване на дебатите", добави той. Тази му реплика обаче предизвика Свиленски и той заяви, че БСП не са в ляво, а в дясно в залата.

Водещи новини

Още новини