Тома Биков: Корнелия Нинова има погрешна представа за политическия анализ

share

Крайно учуден съм от поведението на БСП. Кирил Ананиев предложи няколко варианта за реформа и отвори дебат колко и как да бъде променян закона. Това беше един разговор, който трябваше да бъде проведен от много време насам. В такъв момент, опозицията иска вот на недоверие. Аз не чувам и от „Визия за България” какъв е този модел, който искат. Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков в предаването „Офанзива с Любо Огнянов”.

"Кирил Ананиев предлага модел, който трябва да се приеме, да функционира известно време и след това БСП да каже, че тази реформа не работи. За първия вот 2 месеца писаха мотиви, вкараха го и се изпокараха с ДПС. При втория нямаше дебат, а сега при този е заради обсъждане. Те не само не са алтернатива, а и неадекватна опозиция", каза той.

"Този, който кара влака е този, който носи отговорност. Корнелия Нинова или има погрешна представа за политическия анализ, или непрестанно приема желаното за възможно. Пример е и ситуацията с кворума. Наши колеги бяха в чужбина за един единствен ден на следващия кворум имаше. Не виждам големия проблем", коментира депутатът от ГЕРБ. "Не съм съгласен с думите на г-н Карадъйъ, че ситуацията е безнадеждна. Такава ситуация означава да има нещо непоправимо, а в случая има проблеми и дори самите ние не сме доволни от себе си. В ДПС имат усет към идеологията и техният почетен председател имаше реч, в която анализира и международната ситуация. Преди 1 година те говореха, че трябва да има правителство на малцинството на ГЕРБ, а те ще го подкрепят. Не мисля, че това е по-стабилна ситуация от това, че коалиционният ни партньор има министри и взима решения заедно с нас. Ние не сме отказали обсъждане с нито една политическа сила", подчерта Тома Биков.

„Ние сме наясно, че с пенсиите има проблем и се опитваме да съчетаем желаното в възможното, защото ако се разминат ще стане лошо за всички. Тепърва започват разговори за бюджета като цяло, не само на пенсиите, но те ще се водят в следващите 2 месеца и всички ще могат да изкажат мнението си. Решението обаче ще остане за нас, защото ще трябва да казваме от къде ги взимаме тези пари”, каза още той.

Водещи новини

Още новини